compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Lost Illusions (EN subtitles)

Lost Illusions

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksAngst

Pitch van Lost Illusions (EN subtitles)

Xavier Dolan (Nathan d'Anastazio)

Xavier Dolan (Nathan d'Anastazio)

Delen op facebook
Lost Illusions (EN subtitles)
Nederlandse première: 26-5-2022
België, Frankrijk, 2021, 151 min,

In Illusions perdues ontdekt Lucien - een jonge onbekende dichter net nieuw in Parijs op zoek naar roem - dat achter de schermen alles wordt gekocht en verkocht, zowel de literatuur als de pers, politiek als gevoelens, reputaties als zielen. Hij ervaart liefhebben, lijden en uiteindelijk hoopt hij zijn illusies te overleven.

Lost Illusions (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Een bewerking van Honoré de Balzac's roman "Lost Illusions".

Trailer van Lost Illusions (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Lost Illusions (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/wrxCoVJJg68/hqdefault.jpg2022-05-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Van Honoré de Balzac zijn eerder verfilmd Ne touchez pas la hache (2007) en Stolen Kisses (1968).
Xavier Giannoli regisseerde eerder L'apparition (2018), Marguerite (2015) en Une aventure (2005).
Xavier Dolan was eerder te zien in It Chapter Two (2019), Mommy (2014), Good Neighbours (2010) J'ai Tué Ma Mère (2009).

Lost Illusions (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lost Illusions (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je Lost Illusions (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Lucien is een jonge onbekende dichter, hij verhuist naar Parijs op zoek naar roem. Hij ontdekt dat achter de schermen veel schijn is en nog meer draait om geld.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Illusions Perdues is een Frans kostuumdrama dat laat zien hoe het er in Parijs midden 19e eeuw aan toe ging bij de welgestelde burgerij. Deze verfilming van het boek van Honoré de Balzac toont een samenleving waarin alles te koop is en verkocht wordt.
Lucien (Benjamin Voisin) is een jonge dichter op het Franse platteland. Hij heeft grootse plannen en gaat zijn geluk beproeven in Parijs, bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw (Cécile de France). In de overweldigende stad wordt hij echter al snel op zichzelf terug geworpen. Hij ontdekt dat achter de schermen de wetten van het geld en de valse schijn heersen. Een reputatie is net zo kwetsbaar als de ziel. Lucien zal liefhebben en hij zal lijden. Zal hij ook zijn illusies verliezen?

Productiemaatschappij: Canal+ (participation), Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), Curiosa Films, France 3 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Gabriel (co-production), Gaumont, Investisseurs Tax Shelter (support), La Région Île-de-France (support), Orange Studio (in association with), Pictanovo (co-production), Région Hauts-de-France (support), Tax Shelter du Gouvernement Fédéral Belge (support, uFund (in association with), Umedia (co-production)

Cast & Regisseur

Xavier Dolan

Nathan d'Anastazio
Cécile De France

Louise de Bargeton
Vincent Lacoste

Etienne Lousteau
Benjamin Voisin

Lucien Chardon, dit Lucien de Rubempré