compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU

The Killing

****1/2
Waardering: 4.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch

Na 5 jaar gevangenis op Alcatraz verzint Johnny Clay een slim plan om een grote som geld van de plaatselijke racebaan te stelen. Het enige minpunt van zijn plan is dat hij geen rekening houdt met de hebberige vrouw van één van de kassamedewerkers en haar vriend.
Delen op facebook
The Killing
Nederlandse première: 11-3-2004
Verenigde Staten, 1956, 85 min,

bijzonderheden

In de film zitten twee mannen in een schaakcafé (het beroemde 'Fleehouse' aan 42nd Street in New York) te schaken. Als een bezoeker zich luidruchtig met hun partij bemoeit roept een van hen: 'Hou je bek, of ik haal Fischer erbij.' Later blijkt dat de cafébaas zo heet...
Quentin Tarantino zei over deze film: ''My favorite heist film''. Kubrick was zo blij met de goede recensies dat hij geen acht sloeg op het feit dat de film geen geld opbracht. Hij en zijn coproducent vroegen een studiobaas hoe ze ervoor stonden in vergelijking met andere nieuwkomers. ''Niet ver van de onderkant'', was het antwoord.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Stanley Kubrick (USA, 1928-1999) heeft een lange carriere achter de rug, maar regisseerde daarin relatief weinig films. De productie ervan nam vaak jaren in beslag door zijn maniakale streven naar controle en perfectie. Enkele voorbeelden zijn: Paths of Glory (1957), Spartacus (1960), 2001: A Space Odyssey (1968), The Shining (1980) en Eyes Wide Shut (1999). Kubrick leidde een teruggetrokken leven, hetgeen hem de reputatie bezorgde een kluizenaar en een zonderling te zijn. Hij maakte eerder ook Fear and Desire (1953) en Killer's Kiss (1955).

Recensies van The Killing

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Harris-Kubrick Productions

Cast & Regisseur

Sterling Hayden

Johnny Clay
Jay C. Flippen

Marvin Unger
Ted de Corsia

Policeman Randy Kennan (as Ted DeCorsia)
Vince Edwards

Val Cannon