compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Allerzielen' aan de rand van de moord

'Allerzielen' aan de rand van de moord

Vijftien korte films als reactie op Theo van Gogh

18-1-2005 Nederlandse filmmakers hebben naar aanleiding van de moord op filmmaker Theo van Gogh het initiatief genomen tot een uniek project. Met vijftien korte films reageert een groot aantal scenarioschrijvers, regisseurs en producenten op de polemiek en opwinding in Nederlands land na 2 november 2004.

Delen op facebook

De korte films zullen samengevoegd worden tot een compilatiefilm van 90 minuten die onder de titel ALLERZIELEN begin april 2005 in de bioscoop een premièrevoorstelling beleeft. Woensdag 20 april wordt de film door de NPS uitgezonden op Nederland 3.

Het initiatief voor ALLERZIELEN komt van een kleine groep scenarioschrijvers. Zij wilden niet in de eerste plaats een film over Theo van Gogh zelf maken, maar liever korte, eenvoudige verhalen vertellen vanaf de zijlijn. Geen politieke analyses, geen goedgebekte politici, maar aandacht voor het verdriet, de hoop en de woede van de buurvrouw, de toeschouwer, de trambestuurder. Verhalen aan de rand van de moord.

Spontaan boden zich vele regisseurs en producenten aan. Zij werken allemaal belangeloos aan dit unieke project mee. Zij weten zich hierbij gesteund door:
het Nederlands Fonds voor de Film, de NPS, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, het CoBO Fonds, Cinema Delicatessen, Lira, het Contractenbureau, het Netwerk Scenarioschrijvers en het Nederlands Film Festival.

Enkele van de regisseurs zijn: Peter de Baan (In Goede Aarde - Yesterday / Ganzen en Klem in de Draaideur), Martin Koolhoven (AmnesiA, De Grot en Het Zuiden) en Eddy Terstall (Flirt, Hufters & Hofdames, Rent-A-Friend en Simon).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.