compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Goud voor De Beentjes van Sint-Hildegard

Goud voor De Beentjes van Sint-Hildegard

Meer dan 100.000 bezoekers hebben De Beentjes van Sint Hildegard — de komische dramafilm geregisseerd door Johan Nijenhuis — in de bioscoop gezien en heeft daarmee de Gouden Film-status behaald. De regisseur verraste hoofdrolspeler Johanna ter Steege feestelijk met de award.

Feestvierende Johan Nijenhuis en Johanna ter Steege © 2020 Joke Schut

Feestvierende Johan Nijenhuis en Johanna ter Steege © 2020 Joke Schut

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is de vierde film in 2020 die de Gouden Film Award ontvangt en tevens de eerste keer dat twee films van dezelfde regisseur binnen drie weken allebei de Gouden Film-status behalen.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De Beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.