compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > X-Men: Dark Phoenix 3D

X-Men: Dark Phoenix 3D

***1/20
Waardering: 3.8/5

De mutant Jean Grey wordt geraakt door een kosmische kracht, die haar in één klap de allersterkste mutant maakt, maar de kracht is zeer instabiel.

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

actie, avontuur, science fiction

Pitch van X-Men: Dark Phoenix 3D
Jessica Chastain (Smith) en Sophie Turner (Jean Grey / Phoenix)
Jessica Chastain (Smith) en Sophie Turner (Jean Grey / Phoenix)
Delen op facebook
X-Men: Dark Phoenix 3D
Nederlandse première: 6-6-2019
Verenigde Staten, 2019, 114 min,
De mutant Jean Grey wordt geraakt door een kosmische kracht, die haar in één klap de allersterkste mutant maakt, maar de kracht is zeer instabiel. Jean drijft niet allen de X-Men-familie uit elkaar, maar ook het voortbestaan van het planeet staat op het spel.
X-Men: Dark Phoenix 3D trailer en bijzonderheden
De film speelt zich af ongeveer zeven jaar voor de oorspronkelijke film X-Men (2000).
Aanloop
James McAvoy speelde eerder ook al kale personages in X-Men: Apocalypse (2016), Split (2017) en Glass (2019).
Simon Kinberg debuteert als speelfilmregisseur, eerder werkte hij als scenarist van onder meer XXX: State of the Union (2005), Sherlock Holmes (2009) en X-Men: Apocalypse (2016).
X-Men: Dark Phoenix 3D - Bioscopen, Tijden & Tickets

X-Men: Dark Phoenix 3D in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
In X-Men: Dark Phoenix nemen de X-Men het op tegen hun meest formidabele en krachtigste tegenstander ooit: iemand uit hun eigen familie, Jean Grey.

Dit is het verhaal van één van de meest geliefde X-Men-karakters, Jean Grey als ze in de iconische Dark Phoenix verandert. Tijdens een levensgevaarlijke reddingsmissie in de ruimte wordt Jean geraakt door een kosmische kracht die haar in één van de krachtigste mutanten ooit transformeert. Worstelend met deze instabiele kracht en haar eigen persoonlijke demonen, verliest Jean de controle. Ze rukt de X-Men-familie uit elkaar en ze dreigt zelfs de planeet te vernietigen. X-Men: Dark Phoenix is de meest intense en emotionele X-Men-film ooit gemaakt. Het is het hoogtepunt van 20 jaar X-Men-films. De mutantenfamilie die we hebben leren kennen, en waar we van zijn gaan houden, komt nu oog in oog te staan met hun gevaarlijkste vijand ooit... één van hen zelf.