compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

Requiem for a Dream

****1/2
Waardering: 4.3/5

Meningen over de film Requiem for a Dream

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldSeksDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis

Recensies van Requiem for a Dream
Geef ook je mening over Requiem for a Dream
5 Meningen over Requiem for a Dream
JH
JH
20-9-2001

"High speed train"
Gezien in: Kinepolis Cinerama, Rotterdam d.d. 19-9-2001

De film is als een vracht train die over je heen komt met Thaillys snelheid die hiereen daar stop om je even info te geven, de film geeft je het gevoel mee tegaan in de trips van de hoofdfiguren, al met al geen reclame om zelf te trippen omdat hoe je het ook doet je uiteindelijk in de shit beland.
Anders dan in Blow geen sympathie voor gebuikers onder het motto het is je eigen keus geweest.
De zoon en vrienden via drugs en later de moeder via de afslank pillen van een arts en alles om het beter te krijgen????
Zeker een van de beste film van de afgelopen tijd.

Waardering:  ****1/2

klara_ashley
klara_ashley
12-9-2001

"Beste film sinds lange tijd"
Gezien in: UGC Antwerpen, Antwerpen d.d. 6-7-2001

Dit is echt de beste film die ik in jaren heb gezien...de special effect waren zo mooi en goed gemaakt..net als in de eerste film van deze regiseur: Pi ..Ook de webpage van de film is een van de besten en mooisten die ik ken (www.requiemforadream.com). Deze film heeft zo veel indruk op me gemaakt dat ik hem zeker hier in Amsterdam nog een keer ga bekijken, en zeker op video DVD ga kopen!! People who love good special effects should go and see this movie!!

Waardering:  *****

Vergruizer6
Vergruizer6
22-8-2001

"We've got a WINNER but you are a LOSER"
Gezien in: Cinecitta, Tilburg d.d. 21-8-2001

Het thema van deze film is verslaving in de ruimste zin des woords en het gedrag dat daarmee samen gaat. Of te wel de Amerikaanse Trainspotting. Alleen worden in Requiem for a dream alle technieken die bekend zijn uit vidoeclips uit de kast gehaald aan bizarre beelden met dito geluidseffecten geen gebrek.

Deze film kent 2 verhaallijnen: moeder en zoon. Beiden kampen met hun eigen verslaving. De moeder is fervent game-show kijker en raakt in de loop van de film ook nog redelijk addicted aan afslankpillen (ze wil slank zijn als ze op televisie komt). Haar zoon leent regelmatig haar televisie om te verpanden om te kunnen voorzien in zijn drugsbehoefte. Dit in samenwerking met zijn soulmate. Even lijkt hij zijn zaken beter te gaan aanpakken en zelf in de handel te gaan maar dat is van korte duur (overmatig eigen gebruik van handelsvoorraad en het feit dat alle donker gekleurde leveranciers spontaan zijn afgeschoten door de italianen (die dit wel doen maar vervolgens blijkbaar zelf niets willen verkopen. Gelukkig blijft Big Tim in leven!). Ook zijn vriendin(marion) is er niet veel beter aan toe en gaat steeds vaker over tot het laten vullen van haar lichaamsholtes door allerlei manvolk om te kunnen voorzien in haar dagelijkse shots.

Het verhaal is dun, de weg naar de ondergang door verslaving. Oke dit zegt wat over het verdere verloop van de film. Deze film is volgens mij de oplossing voor postbus 51 om al die minderjarige pillenslikkers eens lekker wakker te schudden. Je bent niet alleen een rund als je met vuurwerk stunt maar ook als je jezelf continu voldoet met allerlei semi-chemische goedjes)

Belangrijke uitspraak: he does not sell, he's addicted to pussy (Big Tim schijnt de enige verstandige te zijn in deze film zelf niet gebruiken en verkopen alleen ruilen voor pussy)

Oscar nominatie voor: de moeder gespeeld door Ellen Burstyn, vette muziek en geluidseffecten, soms een beetje doordraven op het gebied van beeldtechnieken.

Vergruizer 6 zegt deze film is OKE.

Waardering:  ***1/20

vergruizer3
vergruizer3
22-8-2001

"Oude vrouw wordt Bassie."
Gezien in: Cinecitta, Tilburg d.d. 21-8-2001

Een aantal junks krijgt hun verdiende loon.
Bij het zien van deze film heb je de helft van de tijd het idee dat je zit te trippen. En dat zonder drugs. Iets wat je van de hoofdpersonen uit deze film niet kunt zeggen.
Zoonlief brengt continu moeders TV naar de pandjes baas zodat ie geld voor drugs heeft, moeder koopt continu haar tv terug van de pandjes baas.
Hieruit blijkt dat ze alletwee niet goed bij hun hoofd zijn (afgezien van het feit dat je al een enorme bosmongool moet zijn om poedertjes die je zijn vertsrekt door duistere figuren in je lijf te spuiten) want de pndjes baas moet geld verdienen, dus moeder betaalt meer voor haar TV dan zoonlief ervoor krijgt….. Als moeder nu gewoon rechtstreeks aan haar zoon geld geeft, heeft hij iets meer, en betaalt zij iets minder…
Zoonlief (Angel!!!!) heeft een vriend waarmee hij drugs scoort en op een gegeven moment zelfs mee gaat dealen. En het is altijd verstandig om zelf de helft van je handelsvoorraad op te gebruiken. Hij heeft ook een vriendin, Marion, die eerst geld van haar pa en ma krijgt, waar ze drugs van kopen en zich daarna door haar psychiater vol laten knetteren zodat ie haar geld heeft. Voila, de stap naar de hoererij is gezet. Vervolgens wil het dealen niet lukken omdat ze niks meer hebben om te dealen ivm een drugsoorlog tussen de italianen en de negers.
De twee vrienden gaan naar Florida om daar dope te kopen. (Blijkbaar wil NIEMAND in New York nog iets aan die sukkels verkopen) Onderweg blijkt dat Angel zich regelmatig met een vieze naald gestoken heeft en een enorme bloed vergiftiging aan het kweken is. In het ziekenhuis worden ze gearresteerd en in de bajes wordt Angel zijn arm er vanaf de schouder afgezaagd.
Ondertussen zit Marion in New York zonder dope en belt Big Tim op. Hij heeft wel dope, maar hij verkoopt het niet, hij geeft het weg voor "pussy". Dus nog meer hoererij en ondertussen horen we van Big Tim dat donkere vrouwen niet goed kunnen pijpen ivm een afrikaans stam ritueel. Nu deze stap gezet is, laat ze zich bereidwillig uitnodigen voor een "demonstratieavond" waarbij zij ten overstaan van vijftig mannen een saphische act moet uitvoeren waarbij een dildo maatje Tim's onderarm overal waar het maar kan (en niet kan) ingestoken wordt.
Angel's moeder pakt het beter aan. Zij denkt dat ze op tv mag komen en gaat naar een obscure dokter die haar een afslankpillenset voorschrijft. Uppers en downers op recept. Rock & Roll! Ze vreet er steeds meer todat de koelkast haar aanvalt en de tv haar belaagt. Zij komt uiteindelijk het beste terecht. In een mooie gesloten inrichting met voedingswijzen waar een franse ganzenboer nog wat van kan leren. En natuurlijk, dankzij wederom een revival, gratis electroshocks. Je ziet haar gewoon genieten…
Big Tim is de enige die zijn zaakjes voor elkaar heeft. Om de haverklap vrouwen die zich aanbieden om de meest onuitsprekelijke handelingen uit te voeren als ze maar een zakje poeder krijgen. Hij ziet er ook uit alsof ie zelf niets van dat poeder moet hebben. En gelijk heeft ie.

Vooral de scene's met medische handelingen zijn erg duidelijk in beeld gebracht.

Deze film heeft een heel duidelijk statement: Als je drugs neemt ben je een ENORME LOSER en komt Beëlzebub persoonlijk je leven verpesten.

Eindelijk hebben de Amerikanen hun eigen trainspotting gemaakt.

Waardering:  ****0

fransen_1
fransen_1
22-8-2001

"Grof...."
Gezien in: Cinecitta, Tilburg d.d. 21-8-2001

erg groffe film, ik bedoel daarmee dat je een vrij realistisch beeld krijgt van het leven van 3 drug junks.
er zitten wel wat komische stukken tussen, maar het einde gaat er hard aan toe.

Waardering:  ***1/20