compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Famke Janssen

Famke Janssen

Famke Janssen: films, nieuws

 
Biografie van Famke Janssen
Famke Janssen in Taken 2
Famke Janssen in Taken 2

Famkej Janssen is s waarschijnlijk de meest succesvolle actrice in Hollywood. Famke Janssen woont al 25 jaar in de Verenigde Staten en is sinds kort ook actief als regisseur.

Famke Janssen emigreert in 1984 naar de Verenigde Staten. Daarvoor werkte ze als model en studeerde kort economie aan de UvA. Ze woont en studeert enige tijd in New York, maar besluit uiteindelijk om haar acteerhobby wat serieuzer te nemen en auditeert voor verschillende rollen in televisieseries.

Ze is in enkele kleine rollen te zien in 'Melrose Place' en 'Star Trek: The Next Generation' en maakt in 1992 haar speelfilmdebuut in "Fathers and Sons".

Haar echte doobraak volgt echter in 1995 als ze naast Pierce Brosnan te zien is in de Bondfilm GoldenEye als de femme fatale Xenia Onatopp. Hierna is ze in verschillende films te zien als The Gingerbread Man, Rounders en Celebrity.

Met haar rol als Jean Grey in X-Men en de vervolgfilms X-Men 2 en X-Men: The Last Stand vestigt ze definitief haar naam in Hollywood.

In 2011 komt haar regiedebuut Bringing Up Bobby uit.
Trivia over Famke Janssen
Was van 1995 tot 2000 getrouwd met regisseur Tod Williams. Haar zussen Antoinette Beumer en Marjolein Beumer zijn ook actief in de filmwereld.
Famke Janssen In het nieuws

X-Men: Apocalypse recensie

19-5-2016 De eerste X-men film dateert uit 2000 en sindsdien is er een explosie aan superheldenfilms uitgekomen. De X-films onderscheidde zich altijd door hun serieuzere toon. Hoe zit dat bij X-Men: Apocalypse?

Sophie Turner als Jean Grey

Speelweek 20: nieuw in de bios!

18-5-2016 We hebben zoveel te bespreken deze week dat we nauwelijks tijd hebben voor dit intro-tekstje! Er komen negen films uit en de film van de week is X-Men: Apocalypse.

Famke Janssen in This Is Your Death

2-11-2015 Famke Janssen gaat de hoofdrol spelen in This Is Your Death, een film van Giancarlo Esposito. De film gaat over een spelshow op TV waarin kandidaten hun levens beëindigen.

Speelweek 3: nieuw in de bioscoop

14-1-2015 Januari gaat verder waar december is gebleven: er komt deze maand veel moois uit in de bioscoop. Deze week komen er nieuwe acht films uit. De film van de week is The Theory of Everything.

Famke Janssen in Taken 3

18-2-2014 Liam Neeson heeft in een interview gezegd dat Famke Janssen terugkeert in het derde deel van Taken. Waar de film precies over zal gaan is nog niet duidelijk. Wel worden er steeds meer castleden bekend gemaakt.

<  1234  >
Laatste filmnieuws
Famke Janssen Feiten
Famke Janssen© (c) 20th Century Fox
acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 5-11-1965
Famke Janssen breekt door als Hollywoodactrice in de film GoldenEye naast Pierce Brosnan. Ze speelt in verschillende films als Rounders, The Gingerbreadman en in drie X-Men films als Jean Grey.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
71 films in Eindhoven deze week
71 films in Eindhoven deze weekDe laatste filmvertoning in Eindhoven is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl