compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Scott Rudin

Scott Rudin

Scott Rudin: films, nieuws

 

Biografie van Scott Rudin

Scott Rudin is Amerikaans film-, en tv- en theatherproducent. De meeste producties zijn drama, maar er Rudin maakt ook veel comedy- en crime producties.

Scott Rudin werd in 1958 geboren in New York. Hij komt uit een Joodse familie. Op zijn zestiende kwam hij in de theaterwereld terecht door als assistent producent te werken bij Kermit Bloomgarden.

Rudins brak in 1978 door in de filmwereld als casting director van King of the Gypsies.

In 1986 was hij productiedirecteur bij Fox. Hij is dat niet lang geweest, even later verliet hij Fox om voor Paramount te werken. In 1992 verliet hij Paramount en ging bij Tri-Star Pictures werken. Ook dat duurde maar een korte tijd en ging terug naar Paramount. Hij werkte tot 2005 voor Paramount. Daarna is hij vijf jaar voor Disney gaan werken.

Bekende producties van Scott Rudin zijn The Truman Show uit 1998, There Will Be Blood (2007), The Social Network uit 2010 en The Dictator (2012). In 2013 komen nog twee films van Rudin in de bioscoop: Captain Phillips en Inside Llewyn Davis. Rudin is nog niet klaar met produceren, hij heeft meerdere films klaarstaan voor 2014 en 2015.

Trivia over Scott Rudin

Rudin won een Emmy voor 'Outstanding Children's Program' met He Makes Me Feel Like Dancin', een Oscar voor 'Best Motion Picture of the Year' met de film No Country for Old Men, een Grammy voor 'Best Musical Theater Album' met 'The Book of Mormon' en een Tony voor 'Best Musical', voor 'Passion'. Rudin is hierbij een van de elf namen in de filmindustrie die dit is gelukt. Ook is hij de enige producer in deze lijst.

Scott Rudin In het nieuws

Komst film orkaan Katrina

15-10-2013 Producent Scott Rudin heeft de filmrechten van 'Five Days at Memorial' weten te kopen. Het boek gaat over Orkaan Katrina, die in 2005 de Verenigde Staten in haar greep hield. Het is nog niet bekend wie er verder aan de film mee zullen werken.

Groen licht voor vervolg School of Rock

Script van Mike White goedgekeurd

15-7-2008 Filmstudio Paramount Pictures is de ontwikkeling van een vervolg op de komedie School of Rock gestart. Het script is net als het origineel van de hand van Mike White. De hoofdrol zal gespeeld worden door Jack Black.

Maker van No Country for Old Men maakt nieuwe film

Scott Rudin heeft de filmrechten van roman 'Maynard & Jennica' gekregen

28-3-2008 Scott Rudin, de maker van No Country for Old Men, brengt een nieuwe film uit. Hij heeft de filmrechten van de roman 'Maynard & Jennica' gekregen. De roman van Rudolph Delson gaat over de relatie tussen een filmmaker-musicus en zijn vriendin. Het verhaal is gesitueerd voor, tijdens en na de aanvallen van 11 september.

Laatste filmnieuws

Scott Rudin Feiten

producent
Geboren 14-7-1958
Scott Rudin is Amerikaans film-, en tv- en theatherproducent. Hij werd geboren in 1958 in New York. Rudin brak in 1978 door met King of the Gypsies. In zijn Carrière won hij een Grammy, een Oscar, een Emmy en meerdere Tony's.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

74 films in Eindhoven deze week

74 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 108 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl