compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

De Heineken ontvoering

Nieuws over de film De Heineken ontvoering

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

thriller

Nieuws over De Heineken ontvoering

De Vries heeft kritiek op nieuwe Heineken-film

10-2-2015 Peter R. De Vries heeft via Twitter bekend gemaakt dat hij teleurgesteld is in "Kidnapping Freddy Heineken", de film waar hij creative consultant voor is. Eerder uitte hij zijn ongenoegen over De Heineken ontvoering.

Opnames Heineken film van start

25-11-2013 In Amsterdam zijn de opnames gestart van "Kidnapping Freddy Heineken", de film op basis van een script van Peter R. De Vries. Grote acteurs als Anthony Hopkins en Sam Worthington zullen in de film te zien zijn.

(c) Rob Bogaerts / Anefo

Anthony Hopkins speelt Heineken

13-5-2013 Niemand minder dan Anthony Hopkins gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe film over de ontvoering van Freddy Heineken. Dit is vandaag bekend geworden.

Cast van Kenau bekend gemaakt

13-2-2013 Maarten Treurniet had met De Heineken ontvoering een sterke film afleverd: nu heeft hij de cast van zijn nieuwe film bekend gemaakt.

Alle Gouden Kalf Winnaars op een rij

6-10-2012 Gisteravond zijn in Utrecht de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens de slotavond van het Nederlands Film Festival. We zetten alle winnaars voor je op een rij.

MovieBits: Teun Kuilboer over Mannenharten

5-10-2012 Teun Kuilboer kennen we van De Heineken ontvoering en Deal. Hij is al weer bezig met een nieuwe film: Mannenharten. Hij vertelt er kort over.

Tweede helft Gouden Kalf nominaties bekend

3-10-2012 De tweede deel van de Gouden Kalf nominaties zijn bekend gemaakt. Vooral Plan C en De Heineken ontvoering hebben veel nominaties. Zeven voor Plan C en zes voor De Heineken Ontvoering.

Publiek kiest beste filmposter NFF

19-9-2012 Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op beste filmposter van het afgelopen jaar. De winnaar wint de Cinema.nl Afficeprijs tijdens het Nederlands Film Festival 2012.

Het geheim achter geluidseffecten

17-3-2012 Donderdagavond bezocht geluids- effectenkunstenaar Mel Kutbay het Go Short festival in Nijmegen. Hij lichtte de fijne kneepjes toe van het vak van de geluidseffectenmaker.

Will Koopman geflankeerd door de actrices Suzanne Visser en Linda de Mol neemt het publieksprijs voor Beste Nederlandse film in ontvangst.

Rembrandt Awards uitgereikt

13-3-2012 Gisteravond zijn de Rembrants Awards uitgereikt. Prijzen waren er voor Rutger Hauer (De Heineken Ontvoering), Carice van Houten (Black Butterflies) en voor Gooische Vrouwen (Will Koopman). Onze fotograaf was erbij.

Drie van de vier Gooische vrouwen zijn genomineerd (c) Arjo Frank/BiosAgenda

Genomineerden voor Rembrandt awards bekend

1-2-2012 Vandaag zijn de genomineerden voor de Rembrandt awards bekend gemaakt. Dit jaar is er een nieuwe categorie voor beste jeugdfilm omdat de organisatie vindt dat 'dat Nederland erg goed en creatief is op het gebied van produceren voor een specifieke jonge doelgroep.'

Weer goud voor twee films

31-10-2011 De een na de andere Nederlandse film trekt de afgelopen dagen meer dan 100.000 bezoekers. Vandaag is bekend gemaakt dat zowel Razend van Dave Schram als De Heineken ontvoering van Maarten Treurniet deze grens hebben gepasseerd. Daarmee behalen ze de Gouden status.

Rutger Hauer speelt de rol van Alfred Heineken

De Heineken Ontvoering première in beeld en geluid

25-10-2011 Op 17 oktober ging in Theater Rai De Heineken ontvoering in première. Maar liefst 1700 gasten waren uitgenodigd en de pers tuimelde soms letterlijk over elkaar heen om iedereen te fotograferen. BiosAgenda was erbij en maakte foto's en een reportage.

Teun Kuilboer speelt 'Frans Meijer' in de film (c) Arjo Frank

Heineken film mag vertoond worden

21-10-2011 Zojuist is bekend geworden dat De Heineken ontvoering gewoon vertoond mag worden in de bioscoop. Het kort geding dat Willem Holleeder aanspande heeft hij niet geheel verrassend verloren.

Peter R. De Vries mag niet naar Heineken Ontvoering

14-10-2011 Na het kort geding van Holleeder heeft De Heineken ontvoering weer extra publiciteit. Peter R. De Vries twitterde dat hij geweigerd is voor de persvoorstelling. Volgens distributeur A-Film is hij überhaupt niet uitgenodigd. Volgens De Vries zou hij niet mogen komen omdat hij zich kritisch opstelde tegenover de film.

Niet op de foto: Willem Holleeder (c) A-film

Holleeder wil Heineken film verbieden

5-10-2011 Binnenkort komt De Heineken ontvoering uit. Willem Holleeder wil dit echter via de rechter verbieden. Dat meldt het ANP.

Nog een Heineken film in de maak

21-9-2011 Amerikaanse producenten hebben de filmrechten van het boek van Peter R. De Vries over de Heineken ontvoering gekocht. De bedoeling is dat de film volledig waarheidsgetrouw is. 27 oktober komt De Heineken ontvoering uit. Deze Nederlandse film bevat wel fictionele elementen.

Theo Maassen in TBS

Theo Maassen in nieuwe film Doodslag

16-5-2011 Theo Maassen en Gijs Scholten van Aschat spelen de hoofdrollen in de nieuwe film van Pieter Kuijpers. De film Doodslag zal vanaf januari 2012 te zien zijn.