compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Michael Bay

Michael Bay

Michael Bay: films, nieuws

 

Biografie van Michael Bay

Michael Bay is een Amerikaans filmregisseur die bekend staat om zijn actiefilms op hoge snelheid met uitgebreide special FX.

De filmcarriere van Bay begon toen hij stage liep bij George Lucas en de film Raiders of the Lost Ark. Toen hij de film eenmaal had gezien wilde hij ook regisseren en hij begon met het maken van commercials en videoclips.

Hier had hij succes mee en hij werd gevraagd voor de film Bad Boys met in de hoofdrollen Will Smith en Martin Lawrence. Sindsdien wordt Bay veelvuldig ingeschakeld voor actiefilms met veel spektakel, explosies en achtervolgingen.

De Michael Bay stijl wordt zowel bekritiseerd als bewondert: sommige vinden zijn films maar pulp. Feit blijft wel dat zijn films altijd goed scoren.

Michael Bay heeft ook de Transformers films geregisseerd.

Trivia over Michael Bay

Michael Bay heeft twee honden die Transformers en Armageddon heten.

Michael Bay In het nieuws

© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc. and Metro-Goldwin-Mayer Pictures Inc.

Speelweek 24: nieuw in de bios!

15-6-2016 Er komen zeven nieuwe films uit deze week en het is wederom een mooie mix: romantiek, actie en drama. En meer! De film van de week is Me Before You.

Anthony Hopkins in Transformers 5

6-6-2016 Anthony Hopkins gaat een rol spelen in het vijfde deel van Transformers. Ook Mark Wahlberg zal weer terugkeren en Michael Bay regisseert.

Fissa (c) Just Film

Speelweek 5: nu in de bioscoop

3-2-2016 Carnaval staat voor de deur! Ook in de bioscoop is het een feestje want er komen maar liefst elf nieuwe films uit. Het is een hele diverse mix van films en de film van de week is Fissa.

Michael Bay maakt film met Leo diCaprio

5-6-2015 Regisseur Michael Bay en Leonardo DiCaprio gaan samen een film maken over het wielerteam van Rwanda. De twee treden alleen op als producenten, niet als regisseur en acteur.

Michael Bay werkt aan Ghost Recon film

12-6-2013 Michael Bay is momenteel bezig met een verfilming van de Ghost Recon games. Momenteel wordt er gezocht naar een scenarist. Of Bay de film ook gaat regisseren is nog niet bekend.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Michael Bay Feiten

producent, regisseur
Geboren 17-2-1965
Michael Bay is een Amerikaans filmregisseur die bekend staat om zijn actiefilms op hoge snelheid met uitgebreide special FX. Enkele van zijn bekendste films zijn Pearl Harbor en Transformers.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Arnhem deze week

66 films in Arnhem deze weekDe laatste filmvertoning in Arnhem is vanavond om 23:45 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl