compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended)

****1/2
Waardering: 4.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended)

Ian McKellen (Gandalf)

Ian McKellen (Gandalf)

Delen op facebook
The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended)
Nederlandse première: 17-12-2003
Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, 2003, 262 min,

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met de Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige 'Ene Ring' te vernietigen. De legers van Gondor trekken ondertussen ook richting Mordor in de hoop daar definitief af te rekenen met Saurons legers.

Bekijk bij:

The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended) trailer en bijzonderheden

Laatste deel van de verfilming van de Lord of the Rings-trilogie van J.R.R. Tolkien. Vervolg op The Lord of the Rings: The Two Towers, eveneens van regisseur Peter Jackson. De film opent níet met een samenvatting van het voorafgaande, maar begint waar 'The two Towers' ophield. Alle drie de films uit deze reeks werden gelijkertijd opgenomen. Winnaar van maar liefst elf Oscars, waaronder de prijzen voor 'beste regie' en 'beste film'. Ook in de verkiezingen van de Golden Globes kreeg het veel prijzen: voor 'beste film', 'beste muziek', 'beste titelsong' en 'beste regie' (2004).

Trailer van The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended)https://i1.ytimg.com/vi/gykzPxfP36Y/hqdefault.jpg2020-09-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Recensies van The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended)

The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended) - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended) zien? Koop of huur de film hier:Frodo, Sam en Gollum gaan naar Mordor om daar de ring te vernietigen. Vervolg op The Lord of the Rings: The Two Towers. Won elf Oscars!Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De laatste strijd om Midden-aarde begint. Frodo en Sam, geleid door Gollum, zetten hun gevaarlijke missie voort in de richting van de branden van Mount Doom om de Ene Ring te vernietigen. Aragorn worstelt om zijn nalatenschap te vervullen terwijl hij zijn in de minderheid zijnde volgelingen leidt tegen de groeiende macht van de Duistere Heer Sauron, zodat de Ringdrager zijn zoektocht kan voltooien.

Productiemaatschappij: New Line Cinema, The Saul Zaentz Company, WingNut Films

Cast & Regisseur

Christopher Lee

Saruman (extended edition)
Sean Bean

Boromir
Peter Jackson

Regisseur

Nieuws over The Lord of the Rings: The Ret..