compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 29-2 t/m 6-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Junkie XL

Junkie XL

Junkie XL: films, nieuws

 

Biografie van Junkie XL

Tom Holkenborg
© (c) Arjo Frank
Junkie XL is de artiestennaam van Tom Holkenborg, een in de Verenigde Staten-wonende Nederlandse dj, die bekend staat om zijn liveshows.

Holkenborg was lid van de metalband Nerve. Met de van de Urban Dance Squad afkomstige Rudeboy maakte hij 2 albums. Tot 2000 was Junkie XL dan ook een duo. Dat jaar stapte rapper Rudeboy uit het project omdat hij de focus te veel op dance-muziek vond liggen.

Hij is in 2002 wereldwijd doorgebroken met zijn remix van 'A Little Less Conversation' van Elvis Presley, maar dan onder de naam 'JXL. De familie van de overleden zanger wilde namelijk niet dat er een verband tussen drugsgebruik (Junkie) en Presley gelegd zou kunnen worden.

Naar aanleiding voor dit wereldwijde succes heeft Holkenborg vele verzoeken gekregen om onder meer het Beatles nummer 'Strawberry Fields Forever' te remixen, en een gehele CD met Presley remixen te maken. Deze verzoeken wees hij af omdat slechts het verdienen van geld centraal zou staan en niet de muziek.

In 2003 vertrok Holkenborg naar de Verenigde Staten, om daar aan soundtracks voor films en computerspellen te werken, waaronder The Matrix en Mad Max: Fury Road. Sindsdien is hij een veelgevraagd componist.

Junkie XL In het nieuws

Junkie XL componeert muziek voor Blind

Filmdebuut Tamar van den Dop 8 februari in première

2-1-2007 Tom Holkenborg alias Junkie XL heeft de muziek gecomponeerd en gearrangeerd voor het romantische liefdesdrama Blind, het bioscoopdebuut van regisseur Tamar van den Dop.

Laatste filmnieuws

Junkie XL Feiten

musicus
Junkie XL is de artiestennaam van Tom Holkenborg, een in de Verenigde Staten-wonende Nederlandse dj en filmcomponist.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Nijmegen deze week

66 films in Nijmegen deze weekDe laatste filmvertoning in Nijmegen is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl