compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 8: deze week in première

Speelweek 8: deze week in première

Na een bomvolle week met heel veel films doen we het deze keer wat rustiger aan. Er komen vijf nieuwe films uit deze week. De film van de week is 12 Years a Slave.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

12 Years a Slave gaat over een zwarte man uit Amerika van de 19e eeuw is in vrijheid geboren. Hij wordt echter ontvoerd en verkocht als slaaf. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de ontzettende wreedheid van de slaveneigenaar. Na 12 jaar ontmoet hij een Canadees die zijn leven zal veranderen.

Deze film ging eerder in première tijdens de Amsterdam Film Week. Ook is de film meerdere malen genomineerd voor een Oscar.

Dan Lone Survivor: Marcus Luttrell leidt een team Amerikaanse soldaten. De vier mannen moeten in Afghanistan al-Qaedaleider Ahmad Shahd gevangen nemen en doden. al-Qaeda is echter op de hoogte van hun komst. Marcus en zijn team zijn in de minderheid en moeten vechten voor hun levens.

Met een hoofdrol van Mark Wahlberg.

Shado'man is een documentaire is zonder commentaar van een voice-over.

Een groep gehandicapte mannen en vrouwen zijn verstoten door de maatschappij van Sierra Leone. Zij leven op de straten van de hoofdstad Freetown en noemen zichzelf de Freetown Streetboys. De outcasts spreken met elkaar over hun problemen, maar ook over hun dromen.

In Vampire Academy zien we Rose Hathaway en haar beste vriendin Lissa Dragomir. Ze zijn Dhampirs: half mens en half vampier die hun vredelievend en sterfelijke vampierenvolk, Moroi, beschermen tegen de Strigoi. Strigoi zijn mensenbloeddrinkende vampiers. De Moroi's en de Strigoi's leven tussen de mensen op aarde. Rose en Lissa worden opgeleid als Dhampir op het St. Vladimir's Academie. Rose gaat de strijd aan tegen de Strigoi om Lissa te beschermen.

We sluiten af met Winter's Tale: New York 1916. Een Ierse inbreker probeert in te breken in een groot huis. Daar ontmoet hij echter het stervende meisje Beverly. De twee worden verliefd op elkaar. Dit is het begin van een verhaal dat meer dan een eeuw bestrijkt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.