compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

La ch'tite famille

**1/200
Waardering: 2.8/5

Meningen over de film La ch'tite famille

Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGrof taalgebruikAngst

filmhuis, komedie

Geef ook je mening over La ch'tite famille
1 Mening over La ch'tite famille
Leo123
Leo123
27-8-2018

"Franse humor?"
Gezien in: Pathé Tuschinski, Amsterdam d.d. 31-7-2018

Matig amusante film, waarin dialect een belangrijke speelt. Humor niet echt aan mij besteed (misschien omdat mijn Frans te slecht is).

Waardering:  **000

Synopsis distributeur
Het prestigieuze, luxueuze heden en het eenvoudige, plattelandse verleden van een Parijse designer komen keihard met elkaar in botsing wanneer hij zijn geheugen verliest en zich twintig jaar terug in de tijd waant, toen hij nog een eenvoudige, Noord-Franse, ch’ti-sprekende arbeiderszoon was.

Valentin D, die samen met zijn partner Constance een succesvol designerduo vormt, heeft om een plek in de exclusieve wereld vol luxe te verwerven altijd gelogen over zijn eenvoudige komaf. Wanneer zijn ongemanierde moeder, broer en schoonzus onverwachts bij de opening van zijn retrospectief in het prestigieuze Palais de Tokyo in Parijs komen opdagen, botsen Valentins twee werelden onvermijdelijk met elkaar. Al helemaal wanneer Valentin ook nog eens wordt aangereden door een auto, daardoor zijn geheugen verliest en zich twintig jaar in het verleden waant, toen hij nog een Noord-Franse, ch’ti-sprekende arbeiderszoon was.