Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Filmsterren > Guillermo del Toro

Guillermo del Toro

Guillermo del Toro: films, nieuws

 
Biografie van Guillermo del Toro
Guillermo del Toro
© Universal Pictures International
Guillermo del Toro werd in 1964 in Mexico geboren. Hij produceerde zijn eerste korte film op zijn eenentwintigste, 'Doña Lupe' (1986). Daarna werkte hij acht jaar als special effects make-up ontwerper en stichtte zijn eigen bedrijf, Necropia in de vroege jaren tachtig. In die tijd produceerde en regisseerde hij ook Mexicaanse televisieprogramma's en gaf college in film.

Del Toro kreeg zijn eerste succes toen 'Cronos' (1993) negen Academy Awards in Mexico en vervolgens de International Critics prijs in Cannes won. Hierop maakte Del Toro zijn eerste Hollywood film, Mimic (1997). Hij had wat moeite met de eisen van Hollywood op filmgebied en keerde terug naar Mexico om daar zijn eigen film productie bedrijf The Tequila Gang op te richten. Daarop maakte hij 'The Devil's Blackbone', een spookverhaal over de Spaanse Burgeroorlog. Vervolgens gaf hij Hollywood toch weer een kans en maakte de vampierfilm Blade II. Daarop volgde het succes van Hellboy. In 2006 maakte hij de fantasie film Pan's Labyrinth, waarvoor hij veel prijzen in de wacht sleepte, waaronder drie Academy Awards.

In de toekomst zal Del Toro een nieuwe verfilming van Roald Dahls de Heksen maken en een Frankenstein film als een waar 'Miltonian tragedy', waarmee hij refereert aan de Engelse dichter en auteur John Milton. Ook zal hij "The Hobbit" van Tolkiens The Lord of the Rings regisseren, samen met Peter Jackson als executive producer.
Trivia over Guillermo del Toro
Guillermo del Toro heeft een fascinatie voor monsters, vandaar hun veelvuldige voorkomen in zijn films. Zijn favoriete monsters zijn Frankenstein en de Creature of the Black Lagoon.

Acteur Ron Perlman heeft in veel van Del Toro's films de hoofdrol gespeeld, waaronder in Blade II en Hellboy.

Del Toro wees kansen om I Am Legend, One Missed Call, Harry Potter and the Half-Blood Prince en Halo te regisseren af om zich compleet te kunnen richten op Hellboy II: The Golden Army.
Guillermo del Toro In het nieuws
Origineel of niet? Sally Hawkins wordt verliefd op een amfibieman.

'Shape of Water' beschuldigd van plagiaat

Film zou van toneelstuk zijn afgeleid

23-2-2018 De makers van The Shape of Water worden aangeklaagd voor plagiaat. Volgens de familie van de overleden toneelschrijver Paul Zindel zou het verhaal van de oscargenomineerde film enorm lijken op het toneelstuk 'Let Me Hear You Whisper' uit 1969.

Frances McDormand voor haar billboards.

'Three Billboards' grote winnaar Bafta Awards

'The Shape of Water' valt ook vaak in de prijzen.

19-2-2018 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, was de grote winnaar tijdens de Britse Bafta Awards. De film won zowel de prijs voor beste film, Britse film, scenario, beste actrice (Frances McDormand) en bijrol (Sam Rockwell). 'The Shape of Water' van Guillermo del Toro won de Bafta voor de beste regisseur.

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

Sally Hawkins en Doug Jones in The Shape of Water.

The Shape of Water beste film volgens critici

Fantasy-film wint onderscheiding op Critic's Choice Awards

12-1-2018 The Shape of Water heeft de award voor beste film binnengesleept tijdens de jaarlijkse Critic's Choice Awards. De fantasy-film van Guillermo del Toro was het meest genomineerd en won ook de meeste prijzen: behalve 'beste film' won de film ook 'beste regisseur', 'beste soundtrack' en 'best production design' (enscenering).

Beeld uit Suburbicon van George Clooney met Matt Damon

Venetie presenteert line-up

27-7-2017 Het filmfestival van Venetie heeft zijn line-up voor dit jaar bekend gemaakt. En daar zitten erg mooie namen tussen!

<  1234  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Guillermo del Toro Feiten
Geboren 9-10-1964
Guillermo del Toro heeft veel verschillende soorten films gemaakt, van stripverfilmingen als Blade en Hellboy, naar fantasy horrorfilms als Pan's Labyrinth.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
65 films in Eindhoven deze week
65 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 146 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl