compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Anton Corbijn

Anton Corbijn

Anton Corbijn: films, nieuws

 

Biografie van Anton Corbijn

Anton Corbijn in Anton Corbijn Inside Out
Anton Corbijn in Anton Corbijn Inside Out
Anton Corbijn begon zijn carrière als fotograaf voor het Nederlandse muziektijdschrift 'Oor'.

Sinds zijn eerste publicatie in 1972 heeft hij talloze van de grootste artiesten gefotografeerd.

Het beroemdst zijn de foto's die hij maakte van de band U2 voor het album 'The Joshua Tree'. Daarnaast had hij onder meer Herman Brood, David Bowie, Miles Davis, Robert De Niro en Clint Eastwood voor de lens.

Daarnaast maakte Corbijn enkele videofilms die meestal aan muziek gerelateerd zijn. In 2007 won hij een twee prijzen op het filmfestival van Cannes voor zijn filmportret Control van zanger Ian Curtis van de Britse band Joy Division.

De tweede film die Corbijn maakte was The American met in de hoofdrollen George Clooney en Thekla Reuten. De film haalde een nummer 1 positie in de Amerikaanse box-office.

Anton Corbijn In het nieuws

Speelweek 41: nu in de bioscoop

7-10-2015 Het is lekker druk in de bioscoop deze week. Er komen namelijk maar liefst twaalf nieuwe films uit. We hebben dus een hoop te bespreken. De film van de week is Sicario.

Dane DeHaan als James Dean

'Weet niet te beklijven'

7-10-2015 Voor zijn vierde film baseerde Anton Corbijn zich op de voorzichtige vriendschap en samenwerking tussen James Dean en fotograaf Dennis Stock, die zou leiden tot de iconische foto van Dean op Times Square.

Anton Corbijn regisseert Devil in the Grove

24-9-2015 Anton Corbijn gaat het boek Devil in the Grove van Gilbert King verfilmen. Het boek gaat over hoe er in de jaren '40 en '50 met verschillende rassen werd omgegaan.

(c) Arjo Frank

Op de rode loper van A Most Wanted Man

4-9-2014 BiosAgenda was aanwezig bij de rode loper-première van de spionagethriller A Most Wanted Man in EYE en sprak kort met onder andere regisseur Anton Corbijn. Bekijk nu ons videoverslag.

Speelweek 36: nieuw in de bioscoop

3-9-2014 De vakantieperiode zit er nu toch echt op: iedereen gaat weer naar zijn werk of naar school. De bioscopen draaien echter altijd door! Er komen zes nieuwe films uit deze week. De film van de week is Chef.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Anton Corbijn Feiten

Anton Corbijn© (c) Arjo Frank
acteur, producent, regisseur
Geboren 20-5-1955
De fotograaf Anton Corbijn is met name bekend door zijn fotoreportages van beroemde acteurs en musici. Hij maakte eveneens enkele films waaronder het winnende Control.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

133 films in Amsterdam deze week

133 films in Amsterdam deze week133 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl