compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > 8e prijs voor Nederlandse jeugdfilm

8e prijs voor Nederlandse jeugdfilm

18-10-2017 Afgelopen weekend werd Toen mijn vader een struik werd in de Verenigde Arabische Emiraten onderscheiden met de Best Feature Film Award. Komende week is de film te zien in het competitieprogramma van het Cinekid festival.

8e prijs voor Nederlandse jeugdfilm

8e prijs voor Nederlandse jeugdfilm

De jeugdfilm Toen mijn vader een struik werd van regisseur Nicole van Kilsdonk en scenarioschrijver Maureen Versprille verschijnt 26 oktober op DVD.

De film Toen mijn vader een struik werd ging in 2016 in première op het Toronto International Film Festival 2016 en ontving in november 2016 de European Children’s Film Association Award. Inmiddels is de film voor meer dan twintig internationale festivals geselecteerd en voor de achtste keer onderscheiden: de Jury Award op KinoKino in Kroatië, de Professional Jury Prize en de Audience Award op het Jeugdfilmfestival in België, de Kids Jury Prize op het Montreal International Children’s Film Festival (FIFEM), de First Prize of the International Kids Jury op het Tel Aviv International Children’s Film Festival in Israël en de Feature Film Award op het Festival Internacional de Cine para Niños in Mexico. En afgelopen week ontving de film de Best Feature Film Award op het Sharjah International Children’s Film festival in de Verenigde Arabische Emiraten (UAE).
Toen mijn vader een struik werd is afgelopen voorjaar in Nederland in de bioscoop uitgebracht. Tegelijkertijd is de film toegankelijk gemaakt voor vertoning in de klas in combinatie met een lespakket ontwikkeld door EYE Educatie in samenwerking met War Child en VluchtelingenWerk Nederland. De film is komende week te zien in de competitie van het Cinekid festival en verschijnt 26 oktober op DVD.

De film Toen mijn vader een struik werd vertelt het verhaal over een land in oorlog door de ogen van de tienjarige Toda. Toda woont in een bakkerij met haar vader, de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: Toda’s vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder, die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden? Toda wordt gespeeld door het jonge acteertalent Celeste Holsheimer. De cast bestaat verder o.a. uit Noortje Herlaar, Teun Kuilboer, Susan Visser, Anneke Blok en Matsen Montsma.

Toen mijn vader een struik werd is gebaseerd op het gelijknamige boek van de bekroonde auteur Joke van Leeuwen. Het scenario is geschreven door Maureen Versprille in samenwerking met Nicole van Kilsdonk (patatje oorlog, ventoux, hoe overleef ik mezelf) die tevens voor de regie tekende. De film is geproduceerd door Lemming Film (Kikkerdril, Iep!, Bloed, Zweet & Tranen) in coproductie met de EO, Nukleus Film (HR), A Private View (BE) en Minds Meet (BE). De opnames hebben plaatsgevonden in Kroatië. Toen mijn vader een struik werd is gesteund door het Nederlands Film Fonds, the Netherlands Film Production Incentive, CoBO, Eurimages, VAF, MEDIA Creative Europe en kreeg de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en de Croatian Production Incentive Programme. Lemming Film Distributie heeft de film uitgebracht in de bioscoop, de film is in de klas te zien
via www.defilmvandaag.nl.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.