compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Toronto filmfestival veelbelovend

Toronto filmfestival veelbelovend

Filmstudio's scouten talent op festival

8-9-2005 TORONTO - Na het tegenvallende Cannes, richten de filmstudio's zich op het Toronto International Film Festival. Vandaag gaat de 30ste editie van start.

Delen op facebook

'Het aanbod aan films ziet er een stuk beter uit dan wat Cannes bood. Er zijn sowieso veel meer Engelstalige producties', aldus Howard Cohen van Roadside Attractions, een van de bedrijven achter het met een Oscar genomineerde Super Size Me.

Tijdens het tien dagen durende festival zullen meer dan 300 films te zien zijn. Een handvol films heeft al voor het festival begonnen is wat stof doen opwaaien. Echter, zoals zo vaak het geval is bij filmfestivals, zullen de films op de achtergrond uiteindelijk tijdens het festival tot bloei komen.

In de spotlight staan onder meer de tabaksindustrieparodie Thank You for Smoking van Jason Reitman, de openingsfilm Harsh Times, het regiedebuut van scriptschrijver David Ayer (Training Day) met Batman Begins-ster Christian Bale en Guy Ritchie's Revolver met Jason Stratham die op dit moment hoge ogen gooit in de Amerikaanse box office met "The Transporter 2".

Slotfilm van het festival is het sterrenspektakel Edison met Kevin Spacey, Morgan Freeman, Justin Timberlak en LL Cool J. over een jonge journalist die een corrupte groep agenten wil ontmaskeren.

Het festival start vandaag en loopt tot 17 september.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.