compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
Film van de week!
MENU

I Soeni, de Droom

Voor alle leeftijden

Pitch

Liefdevol portret van een volk dat temidden van twee werelden probeert zijn eigenheid te bewaren, en van een man die het als zijn taak ziet om zijn taal en zijn cultuur door te geven aan zijn kinderen.
Delen op facebook
I Soeni, de Droom
Nederlandse première: 18-12-2003
2003, 77 min,

bijzonderheden

Reinard Dewus is een Sinti: recht-door-zee, eigengereid, onbuigzaam, maar ook gevoelig en soms zelfs sentimenteel. En hij is bovenal een zanger, met een stem waar die andere grote volkszanger jaloers op zou kunnen zijn. Terwijl zijn zangcarrière een professionelere wending lijkt te krijgen - een platenbaas toont zich zeer geïnteresseerd in de in het Romanes gezongen smartlappen - volgt regisseur Carin Goeijers hem op de voet. In de beschermde omgeving van het woonwagenkamp, op woonwagenkamptournee met gezin en paard en wagen, en in zijn jacht naar een betere school voor zijn tienerdochter. De film laat zien dat, ondanks het feit dat woonwagens allang geen wielen meer hebben, de verschillen met 'burgers' heel erg diep zitten. Zo accepteert dochterlief laconiek dat ze wellicht helemaal niet meer naar school zal gaan. Ze wil toch niet in de burgermaatschappij werken.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Carin Goeijers (1967) studeerde in 1993 af in Audiovisuele Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Vormgeving, Tilburg. Ze maakt documentaires en bedrijfsfilms. Haar korte documentaire De nieuwerwetse Wereld werd in 2000 bekroond met een Gouden Kalf. Ze regisseerde ook "No Good Man" (1993), Verhaal van Verlangen (2001) en Verdronken Land (2001).

I Soeni, de Droom - Bioscopen, Tijden & Tickets

I Soeni, de Droom in de bioscoop

Wil je I Soeni, de Droom zien? Koop of huur de film hier:



Liefdevol portret van een volk dat temidden van twee werelden probeert zijn eigenheid te bewaren, en van een man die het als zijn taak ziet om zijn taal en zijn cultuur door te geven aan zijn kinderen.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: NCRV, Stichting Jura Filmprodukties

Cast & Regisseur