compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 10-1 t/m 16-1
WEB | mobiel
Stan & Ollie
MENU
Home > Filmnieuws > De Tweeling wint geen Oscar

De Tweeling wint geen Oscar

1-3-2004 HOLLYWOOD - De Nederlandse film 'De Tweeling' is niet bekroond met een Oscar. Het begeerde beeldje in de categorie Buitenlands Gesproken Films ging zondagavond naar de Canadese film 'The Barbarian Invasions'.

Delen op facebook

Nederland maakte behalve met De Tweeling, nog in twee andere categorieën kans op een Oscar. Ontwerpster Dien van Straalen (film Girl with a Pearl Earring) en art-directors Ben van Os en Cecile Heideman Set (film Girl with a Pearl Earring) vielen evenwel ook buiten de prijzen.

De Tweeling van Ben Sombogaart werd algemeen gezien als grote kanshebber voor de onderscheiding. In het verleden kregen drie Nederlandse films een Oscar: Antonia van Marleen Gorris, De Aanslag van Fons Rademakers en Karakter van Mike van Diem.

Sombogaart is teleurgesteld in de uitkomst. ''Dit is ontzettend jammer'', aldus de regisseur. ''Op het moment dat je erachter komt dat je niet in de prijzen valt, ben je toch even teleurgesteld. Maar toch hebben we niet het gevoel dat we verloren hebben. De nominatie op zich was al bijzonder veel waard. Het was ook niet echt een verrassing dat de Oscar naar Les Invasions Barbares ging. In alle peilingen was dat al voorspeld.''

De naamsbekendheid die de nominatie van De Tweeling met zich meebracht, heeft er in elk geval voor gezorgd dat de film in zijn originele versie op de Amerikaanse markt wordt gebracht. ''De film komt in augustus of september in de Verenigde Staten uit'', aldus Sombogaart.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.