compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > NL korte film geselecteerd voor Cannes

NL korte film geselecteerd voor Cannes

De korte film Marlon Brando van regisseur Vincent Tilanus is geselecteerd voor Filmfestival Cannes in het onderdeel Semaine de la Critique. De film over twee 17-jarigen Cas en Naomi — beide gay — die uit elkaar moeten na het eindexamen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film is geproduceerd door Loes Komen en Eva Verweij van filmproductiehuis Room for Film.

De film vertelt het verhaal van de zeventienjarige Cas en Naomi, beiden gay. Ze doen eindexamen en zijn elke dag samen. Ze ervaren een ultieme veiligheid bij elkaar, maar wanneer hun toekomstplannen hen uit elkaar lijken te drijven, komt hun relatie op losse schroeven te staan. De hoofdrollen van de film worden vervuld door de uit Nijmegen afkomstige Jetske Lieber en Tijn Winters, voor beiden is deze film hun acteerdebuut.Semaine de la Critique is een onafhankelijk parallelprogramma van het Cannes Film Festival, dat zich richt op het ontdekken van nieuw talent. Bekende regisseurs zoals Jacques Audiard, Alejandro González Iñarritu, Ken Loach en Wong Kar Wai zijn ontdekt door Semaine de la Critique. Het festival vindt dit jaar in verband met de coronamaatregelen in aangepaste vorm plaats met een tour door Frankrijk in het najaar van dit jaar.

Producent Loes Komen: ‘Op deze manier blijft Marlon Brando niet op de plank liggen en kan de reis van de film beginnen.’ ‘Ondanks de crisis loopt er genoeg filmtalent rond in Nederland. Ook al is het nu in aangepaste vorm, we zijn enthousiast om de film van Vincent Tilanus aan de buitenwereld te tonen’, vult medeproducent Eva Verweij aan. Komen: ‘Uiteraard gaan we volgend jaar alsnog naar Cannes, om de selectie van de film te vieren. Wanneer de film op andere festivals vertoond gaat worden, is nog niet bekend.’

Still uit Marlon Brando © 2020 Elsemieke Uijen | Room for Film

Still uit Marlon Brando © 2020 Elsemieke Uijen | Room for FilmVincent Tilanus studeerde met zijn film "Bladgoud" in 2018 af aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Zijn afstudeerfilm draaide op verschillende festivals en won de Prix Amnesty International France op het Poitiers Film Festival.Tilanus schrijft momenteel aan zijn eerste filmproject, tevens geproduceerd door Room for Film. Met eerdere films behaalde Room for Film reeds (inter)nationaal succes. De korte film Grijs is ook een Kleur werd in 2017 bekroond met een Studenten Oscar. Vorig jaar won de korte film En Route een Gouden Kalf tijdens het Nederlands Filmfestival en werd vervolgens geselecteerd voor de Berlinale. Beide films zijn geregisseerd door Marit Weerheijm.

Marlon Brando kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Cinecrowd, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Nijmegen en Omroep Gelderland.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.