compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De drive-in: nieuws of hoax?

De drive-in: nieuws of hoax?

Peiling: Hoe groot is de animo voor een drive-in

Vanaf het begin van de 'intelligente lockdown' is er één nieuws-item dat steeds aanhoudt: de ‘terugkeer van een drive-in-bioscoop’. Eerder toonde onze redactie aan dat dit nieuws in de categorie komkommernieuws viel, maar inmiddels neigt het richting nepnieuws. Wat vind jij?

Delen op facebook
Still uit Return of the Living Dead 3 © 1993 Lionsgate

Still uit Return of the Living Dead 3 © 1993 Lionsgate

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Voor de reguliere media is er op dit moment weinig filmnieuws te melden: de invulling van showbizz-nieuws is doorgaans sensatie-foto’s, roddels en heel soms een beetje echt nieuws. Wat momenteel vooral Twitter-berichtjes oppoetsen tot nieuws lijkt in te houden.

In het lijn hiervan is het niet vreemd dat ‘het verhaal van heropening van drive-in-bioscopen’ steeds weer ‘nieuw leven in geblazen’ wordt. De aanhalingstekens verwijzen naar het feit dat er geen nieuws te melden is over een mogelijk heropening van een drive-in (zoals we eerder al melden er waren er maar twee in Nederland).

De AD en de Telegraaf bombardeerden twee terloopse gedropte ideeën bij stadsomroepen tot groot nieuws, dus moet onze redactie in deze materie duiken.

Wat is er gebeurd?

Feitje 1. Vrijdag lanceert Carnivale-organisator (laatste editie was 2018) en cameraman Joris Hentenaar het idee om op het Malieveld een drive-in te organiseren. Hentenaar heeft bij stadsbosbeheer en de gemeente gepolst of zo'n idee haalbaar is en heeft nog geen bot gevangen. Het plan is om één week lang films te vertonen. Over de invulling deed Hentenaar zeer laconiek „films zoals de Titanic”, wat er op wijst dat het plan zich nog in de ideeenfase bevindt. Qua filmrechten is een film als Return of the Living Dead 3 (1993) realistischer dan Titanic.

Feitje 2. Zaterdag wordt Martin Koolhoven gedrild door het Geenstijl radioprogramma Corona Café naar een creatief idee uit de creatieve sector voor de anderhalvemetereconomie en zo waar lanceert Koolhoven het idee om op De Dam een drive-in te organiseren. Het leek allemaal vrij makkelijk te organiseren, maar burgemeester Halsema was nog niet op de hoogte gebracht.

Nieuwsfeit. Zaterdagavond brengen de AD en de Telegraaf deze twee feitjes als groot nieuws op hun showbizz-pagina's. Dat zij deze twee luchtballonnen als nieuws brengen is het nieuws.

Nieuws of hoax

Vooropgesteld dat er na dinsdag 21-4-2020 van een voorzichtige versoepeling sprake zal zijn en dat er inderdaad richtlijnen zijn die het mogelijk maken om een drive-in te organiseren. Voel jij er iets voor een drive-in?

Of zie je dit soort artikelen meer als komkommertijd-nieuws en dat naast de journalisten die elkaar na pennen er verder geen belangstelling voor is.

Of geloof je dat het idee om op het Malieveld een drive-in te organiseren haalbaar is en dat er genoeg animo voor is, al dan niet met tractor.

Of geloof je dat het de Amsterdammers lukt om in de auto-onvriendelijke stad een drive-in te organiseren?

Of geloof je dat het idee echt leeft en dat er op meerdere plekken in Nederland (al dan niet in jouw gemeente) drive-ins georganiseerd gaan worden?

[UPDATE 20-4-2020: De redactie van Autovisie verkneukelt zich alvast en de leden kiezen allemaal hun favoriete drive-in-auto.]

Laat ons het weten in het commentaren-vakje onderaan het artikel, wat jij ervan vindt!?

Gebruik deze peiling als leidraad in je antwoorden, bij genoeg animo starten we een echte peiling.

( 1 ) Ja, Drive-in op Malieveld
( 2 ) Ja, Drive-in op De Dam
( 3 ) Ja, Drive-ins in meerdere (mijn) gemeentes
( 4 ) Nee, dit is allemaal nep-nieuws en er is geen belangstelling


Links:
  1. Den Haag FM: “Gebruik Malieveld voor grootste drive-in bioscoop van Nederland”
  2. De redactie van Autovisie naar de drive-in bioscoop
  3. Plannen voor drive-in bioscoop op de Dam, zolang bioscopen dicht zijn
  4. GeenStijl: Drive-In Saturday in het Coronacafe
  5. Martin Koolhoven wil drive-in bioscoop op de Dam
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.