compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 21-1 t/m 27-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > „Het is nog niet voorbij”

„Het is nog niet voorbij”

Bioscopen dicht tot en met 9 februari

Voorlopig blijven de bioscopen dicht vanwege het niet snel genoeg dalen van de Covid-19-besmettingen en de oprukkende Britse variant. Minister-president zei tijdens zijn de persconferentie van Rutte/De Jonge, dat de vaccin zorgt voor licht aan het einde van de tunnel.

Delen op facebook
Foto door Dmitry Demidov via Pexels

Foto door Dmitry Demidov via Pexels

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De nu al flink getergde bioscoopwereld krijgt te maken met een verlenging van de lockdown-maatregelen voor drie extra weken. Om de sociaal-economische gevolgen tegen te gaan komt het kabinet met een extra steunpakket voor ondernemers, bedoeld om banenverlies te voorkomen.
Het kabinet onderzoek ook de mogelijkheid om een avondklok in te stellen om thuisbezoek te beperken en samenscholing van jongeren tegen te gaan.

„Het is nog niet voorbij”

Minister president Rutte benadrukte dat er grote zorgen bestaat over de nieuwe corona-virus, de zogenaamde Britse variant. Afhankelijk van hoe het zich ontwikkelt, zullen er meer maatregelen volgen.

Basisscholen zouden wellicht op 25 januari open kunnen gaan voor klassikaal onderwijs, maar ook dit is afhankelijk van de verspreiding van de Britse variant.

De minister president concludeerde: „Het is nog niet voorbij, drie weken langer lockdown”.

Minister De Jonge gaf aan dat de cijfers dalen, maar niet snel genoeg. De nieuwe maatregelen zijn nodig om de opgang van nieuwe besmettingen te verlagen en de Britse variant genoeg af te remmen.

De minister richt zijn hoop op het snel vaccineren en streeft ernaar om voor het begin van de lente alle kwetsbaren te hebben ingeënt en voor de zomer alle 60-plussers.

Op 2 februari is er weer een pers-conferentie waarbij ingegaan wordt op hoe de cijfers zich ontwikkelen en hoe ontwikkelt zich de Britse variant.

Toekomst nog onduidelijk

De ministers wilden niet te veel uitweiden over andere scenario's en vestigden de aandacht dat ze een herhaling van begin maart wilden voorkomen. De nieuwe situatie is ernstig. Er moet ook meer getest worden, ook middelbare scholieren worden binnenkort massaal getest. In ieder geval wordt er binnenkort grootschalig getest Bunschoten, de Rotterdamse Charlois en Dronten, waar de coronabesmettingen nog steeds stijgende zijn.

De verkiezingen op 17 maart gaan (voorlopig) wel door.

Reizen naar het buitenland wordt afgeraden tot eind maart. Over eventuele versoepelingen in de toekomst werd er nog niets concreet in het vooruitzicht gesteld.

Minister Rutte zei wel de hoop te hebben om in de toekomst een sportwedstrijd ef een festival te kunnen bezoeken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.