compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 44 29-10 t/m 4-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Terug naar gedeeltelijke lockdown'

'Terug naar gedeeltelijke lockdown'

Nieuwe maatregelen treffen ook bioscopen, voor tenminste 4 weken

'We moeten strenger zijn voor onszelf', met die mededeling kondigde minister-president Mark Rutte een serie strengere maatregelen aan. Meerdere van die maatregelen treffen de bioscoopwereld: zoals zalen niet meer dan 30 personen en mondkapjes verplicht.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

'Het gaat niet om één bedrijfstak maar om de effectiviteit van de maatregelen', ... 'de maatregelen gaan in per morgen (14-10-2020 22:00 uur)’, aldus Rutte.

Maatregelen in vogelvlucht

Anderhalvemeter blijft de leidraad en alles is gericht om groepjejsvorming tegen te gaan. Minister De Jonge sprak over een gedeeltelijke lockdown voor een periode van 4 weken.

(1) Cafés en restaurant gaan weer dicht
Afhalen mag wel. Het aantal clusters met besmettingen zijn er niet zoveel, maar als het gebeurt dan is de impact heel groot. Verbod op verkoop en consumptie in het openbaar van alcohol vanaf 20:00 uur. Dit heeft impact op het horeca-gedeelte van de bioscopen.(2) Maximaal 30 personen per zaal in de culturele instellingen
Aantal van vier mensen binnen, kinderen t/m 12 jaar zijn vrij van de maatregel. Vier is vier en geen discussie. Kleinere groepjes zo veel mogelijk. Ook dit treft de bioscopen.

(3) Publiek blijft verboden bij alle sporten
Alles is gericht om groepsvorming tegen te gaan. Betaald voetbaal mag maar zonder publiek.

Mondkapjes verplicht in het openbare leven voor mensen ouder dan 13 jaar, dus ook in de bioscoop

Mondkapjes verplicht in het openbare leven voor mensen ouder dan 13 jaar, dus ook in de bioscoop(4) Evenementen worden verboden
Reisbewegingen zoveel mogelijk beperken. De filmfestivals die komende tijd gepland staan hebben hier ook last van, maar over het geheel genomen hebben bioscopen en theaters een uitzonderingspositie.

(5) Doorstroomlocaties
Musea en pretparken verandert er nog niet zoveel, Verplichte sluitingstijd om 20:00
Te druk in de winkels. Maximaal aantal klanten per winkel en op anderhalve meter wordt de norm. Waarschijnlijk zullen bioscoopprogrammeringen eerder moeten beginnen en verspreid over de hele dag. Waarschijnlijk bezoek moet plaatsvinden op basis van een reservering per tijdvak.

(6) Thuis werken
Moet weer zoveel mogelijk naar het niveau van het voorjaar.(7) Vakanties
Niet reizen naar landen met een oranje- of rood-reisadvies. In eigen land geen groepjes groter dan vier. Reis zo min mogelijk. Blijf zoveel mogelijk op je vakantieadres. Beperk het aantal uitstapjes en vermijd drukte

(8) Mondkapjes
Niet medisch mondkapje wordt verplicht voor iedereen boven de 13 jaar, dit moet nog juridisch afgedicht worden, maar het advies gaat per direct in.


Links:
  1. Maatregelen 13-10-2020
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.