compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > MY SALINGER YEAR opent Film By The Sea 2020

MY SALINGER YEAR opent Film By The Sea 2020

De 22e editie van het Film by the Sea filmfestival opent met My Salinger Year, gebaseerd op de gelijknamige roman van Joanna Rakoff. De film zal die avond op verschillende tijdstippen en zalen vertoond worden om aan de Corona-maatregelen te voldoen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op vrijdag 11 september vindt de 22e editie van het internationale filmfestival Film by the Sea filmfestival in CineCity Vlissingen plaats. Normaal gesproken is er een grote gala première waarbij de meeste gasten met limousines worden gebracht.

De film My Salinger Year beleefde eerder dit jaar zijn wereldpremière als openingsfilm van de Berlinale.De gelijknamige, autobiografische roman van Joanna Rakoff vertelt het verhaal van een jonge vrouw die de fanmail beantwoordt van de legendarische maar publiciteitsschuwe auteur J. D. Salinger.

Still uit My Salinger Year

Still uit My Salinger YearJoanna is jong en ambitieus. Om haar literaire dromen te verwezenlijken verhuist ze naar New York en solliciteert bij een literair agente. Tot haar werkzaamheden behoort het beantwoorden van de fanmail van J.D. Salinger, vooral bekend van The Catcher in the Rye uit 1951. Opvallend detail: Joanna heeft nog nooit een letter gelezen van de schrijver. De regie van de film is in handen van Philippe Falardeau, die ook het scenario schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth en Seána Kerslake. Paradiso Filmed Entertainment brengt de film binnenkort uit in de Benelux.Filmvertoningen op bijzondere locaties

Vanwege de coronasituatie breidt Film by the Sea dit jaar uit naar diverse andere locaties. Behalve een indoor drive-in van 12 tot en met 15 september in de Machinefabriek, staat er voor het tweede festivalweekend een ‘Drijf-Uit’ op stapel. Tijdens een viertal exclusieve rondvaarten langs de Vlissingse kust op de Westerschelde Ferry worden korte films vertoond met een aangeklede borrel. Daarnaast vindt er op woensdag 16 september in samenwerking met de Stichting Klassieke Muziek Vlissingen een filmconcert plaats in de Sint Jacobskerk, waarbij de gerestaureerde versie wordt vertoond van de stille film The Phantom of the Opera (Rupert Julian, 1924) onder begeleiding op het kerkorgel van Geert Bierling op het monumentale kerkorgel.

Over Film by the Sea

Film by the Sea is één van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland en het eerste grote filmfestival in Nederland dat dit najaar doorgang vindt. Van 11 tot en met 20 september 2020 beleeft het festival zijn 22ste editie en kan een breed publiek genieten van zo’n 60 films uit alle hoeken van de wereld. De ruggengraat van het festival zijn de boekverfilmingen, waarvan een selectie in competitie wordt beoordeeld door een Vakjury die de prijs voor de beste boekverfilming toekent. Evenals vorig jaar is Stine Jensen voorzitter. De overige juryleden zijn schrijver Thomas Rosenboom, schrijver en spoken word artist Babs Gons, schrijver en journalist Joyce Roodnat en acteur Sabri Saad El Hamus. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt door een Jongerenjury, een International Student Jury en een jury voor de beste Franstalige film.

Dit jaar wordt Film by the Sea voor het eerst provincie breed uitgerold in samenwerking met de filmtheaters Cinema Middelburg, Podium ’t Beest (Goes), fiZi (Zierikzee), Ledeltheater (Oostburg), CineCity Terneuzen en Cinema Kiek in de pot (Bergen op Zoom). Voor de filmliefhebbers die liever nog even thuisblijven, wordt in samenwerking met de streamingdienst Picl een online festivalzaal gecreëerd, waarin een selectie uit het filmaanbod te zien zal zijn. Ook wordt in de Machinefabriek een indoor drive-in zaal gecreëerd met een vaste opstelling van 50 auto’s en wordt in samenwerking met Omroep Zeeland en het Eye Filmmuseum een programma van Nederlandse filmklassiekers op de regionale televisie vertoond. Zo wordt Film by the Sea dit jaar een hybride festival met inachtneming van de geldende Covid-19 richtlijnen. Het kloppend festivalhart is zoals altijd CineCity Vlissingen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.