compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Plan 9 en Plan 10 from Outer Space gratis online

Plan 9 en Plan 10 from Outer Space gratis online

Cinema of the Dam'd organiseert onder de naam Dam’d Social Cinema op zaterdag 30 mei om 20:00 Plan 10 from Outer Space (Trent Harris) en 22:00 Plan 9 From Outer Space. Net als de filmvoorstellingen is er ook mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen aan de filmmaker.

Plan 9 en Plan 10 from Outer Space gratis online

Plan 9 en Plan 10 from Outer Space gratis online

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Cinema of the Dam'd (CotD) is net als veel kleine culturele instellingen, gesloten vanwege het coronavirus: sociale afstand nemen redt levens. Toch brandt bij CotD het verlangen om de mogelijkheid te bieden om samen dingen te ondernemen en verbinding in deze onzekere tijden.

CotD lanceert Dam’d Social Cinema een platform voor het delen van films en verbonden te zijn met elkaar. Niet streamen of te downloaden, maar samen tegelijkertijd kijken naar films: daarom starten de sociale screenings op een geplande tijd. (Net als bij de reguliere filmvertoningen, net als het late tijdstip.)

In de toekomst worden de vertoningen aangekondigd op de hoofdpagina van de website en op sociale media.

Format

De online filmvertoningen van Dam'd Social Cinema zullen interactief zijn. Vóór elke vertoning begroet een van de programmeurs het publiek en introduceert de film met Jitsi. De meeste vertoningen bevatten een pauze, zodat er tijd is om een ​​snack te maken of een pauze in de badkamer te nemen. Tijdens de pauze en na de vertoning ben je welkom om de film te bespreken of gewoon hallo te zeggen. Ze hebben ook filmmakers uitgenodigd om mee te doen om hun werk te presenteren en om vragen te beantwoorden.

Toegang, gratis, fooien mag

Ze rekenen geen ticketprijs voor deze vertoningen en iedereen is uitgenodigd om mee te doen (inclusief filmfans over de hele wereld). Maar net als veel andere indie-bioscopen worstelen ze om het hoofd boven water te houden. Als u ze kan helpen met een donatie, staat er onderaan de pagina een virtuele fooienpot.

Programma-details

De 25-jarig jubileumvertoning van de bizarre scifi-komedie Plan 10 from Outer Space (1995).
Op een dag op het strand graaft de onschuldige Lucinda (Stefene Russell) een mysterieus Mormoonse artefact die haar ertoe brengt een buitenaards complot voor wereldheerschappij te ontdekken. De 'cult'-komedie van Trent Harris is een diepe duik in het wilde en vreemde hart van de mormoonse mythologie en de excentriciteit van Salt Lake. Harris tuurt onder het schijnbaar banale oppervlak van zijn geboorteplaats om een ​​caleidoscopisch assortiment van bizarre personages, geheime rituelen en gewaagde mode-keuzes te vinden.

Harris, die een paar jaar geleden bij de bioscoop CotD langskwam om zijn legendarische indiehit "The Beaver Trilogy" (2001) te presenteren, zal na de film bij Jitsi komen om vragen te beantwoorden.

Het glorieus vreselijke Plan 9 From Outer Space (1959).
Vliegende schotels vallen de aarde binnen en buitenaardse wezens beginnen menselijke lichamen te reanimeren (inclusief de griezelige Bela Lugosi in zijn laatste optreden). Terwijl het leger het verhaal probeert te verdoezelen, verenigt een moedige bemanning zich om het mysterie achter het duivelse Plan 9 op te lossen.
Geprezen als de slechtste film ooit gemaakt, is Ed Woods dappere low-budget meesterwerk de belichaming van een so-bad-it's-good cinema. De vreselijke productiewaarden, lachwekkende dialogen en adembenemende gekheid van de film hebben het tot een geliefde kampklassieker gemaakt. Plan 9 van Outer Space is al meer dan 60 jaar een schande en is een perfecte pandemische popcornbioscoop.

De eerste online editie van de populaire Pub Quiz of the Dam'd. De trivia-goeroe heeft verschillende vragenronden geselecteerd, variërend van actuele gebeurtenissen en wereldgeschiedenis tot wetenschap, geografie, literatuur (en natuurlijk) cinema. Strijd om fantastische Dam'd schwag te winnen en de bioscoop te ondersteunen tijdens de sluiting. (Voorgestelde donatie is € 3.)

Het sociale deel van het evenement vindt plaats op Zoom, terwijl de quiz wordt georganiseerd op Kahoot. Het wordt aanbevolen dat elke speler een laptop gebruikt om deel te nemen. Je kunt nog steeds als een team spelen, maar je geeft je antwoorden met één apparaat, dus je wordt aangemoedigd om alleen een team te vormen met leden van je huishouden. En onthoud dat, in tegenstelling tot onze reguliere quiz, de online versie snelle antwoorden beloont! De zoomlink voor dit evenement wordt hier een uur voor de quiz geplaatst.

De fascinerende documentaire Manlife (2017) van Ryan Sarnowski. De 90-jarige Merle is het laatste kruistochtende lid van de utopische beweging Lawsonomy, opgericht door de pionier van de vliegtuigindustrie Alfred Lawson. Na het verlies van zijn bedrijf tijdens de Grote Depressie, werd Lawson een populistische leider en een messiaanse profeet en verzamelde duizenden volgers. Zestig jaar na Lawsons dood blijft Merle - herenigd met de middelbare schoolliefje Betty - het evangelie verspreiden.
Manlife is een empathisch portret van een echte gelovige, onverschrokken door de getijden van de tijd. Het is ook een grappig en soms alarmerend onderzoek van een bijna vergeten sociale en spirituele beweging. Verankerd in de zoetheid van Betty en Merle's romance in het late leven, is de film een zacht ontroerende viering van de Amerikaanse excentriciteit.
Regisseur Ryan Sarnowski komt na de vertoning langs om de film te bespreken.

Tip 1: op de site is een ouderwetse link-lijst te vinden met gratis speelfilms en korte films.
Tip 2: zelf pop-corn bakken, aangezien dat zo hoort bij CotD. Cinema of the Dam'd = vers gebakken popcorn.


Dam’d Social Cinema

Zaterdag 30 mei

Social Cinema (online)
Plan 10 from Outer Space
met regisseur Trent Harris om 20:00
+
Plan 9 From Outer Space om 22:00 uur

Donderdag 4 juni

Pub Quiz of the Dam'd (online) @ 20:30

Zaterdag 6 juni

Social Cinema (online)
Manlife
met regisseur Ryan Sarnowski om 20:00 uur


Links:
  1. Dam
  2. Jitsi
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.