compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Festivalpremières dingen mee voor Kalf

Festivalpremières dingen mee voor Kalf

Festivalpremières dingen dit najaar mee in Gouden Kalf Competitie en een nieuw Gouden Kalf voor Beste Costume Design tijdens het Nederlands filmfestival 2020. Door de uitbraak van het coronavirus mogen ook films waarvan de release is uitgesteld deelnemen.

Festivalpremières dingen mee voor Kalf

Festivalpremières dingen mee voor Kalf

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Gouden Kalf voor Beste Costume Design
Met het instellen van het Gouden Kalf voor Costume Design sluit het NFF aan bij internationale competities als de Oscars en BAFTA’s. Production designer en DAFF-bestuurslid Harry Ammerlaan: ‘Een Gouden Kalf voor Costume Design is een lang gekoesterde wens van de sector. Het kostuumontwerp versterkt en ondersteunt niet alleen de inhoud van een script, maar draagt wezenlijk bij aan het artistieke en commerciële succes van een film. Deze prijs is een erkenning van het vak en geeft de kostuumontwerpers de plek die zij verdienen. Zij zullen hierdoor nog meer uitgedaagd worden om hun grenzen te verleggen en het vak verder te ontwikkelen en te verkennen.’

Premières in competitie
Het NFF voert de wijziging in de Academy-stemprocedure in zodat distributeurs, producenten en makers de uitbreng van een premièrefilm in de bioscopen kunnen combineren met de promotionele kracht van de Gouden Kalf Competitie. Hiertoe is mede besloten doordat de uitbreng van films vanaf half maart stilligt in verband met de coronamaatregelen. De aanpassingen in de reglementen gelden voor de competitie in 2020 en worden na afloop van het festival geëvalueerd.

NFF’s Grolsch Gouden Kalveren Gala is een hoogtepunt in het filmjaar. Sinds 2015 worden de nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren voor speelfilms en lange documentaires bepaald via een Academy-systeem. Binnen de Gouden Kalf Competitie voor speelfilms en lange documentaires verkiezen stemgerechtigde vakgenoten via 3 stemrondes de winnaars.

Voor de Gouden Kalf Competitie Televisiedrama, Korte Film, Korte Documentaire en Interactive stelt de festivalorganisatie net als voorgaande jaren een jury aan om de nominaties en winnaars te bepalen. Premières dingen reeds mee in deze categorieën.

NFF jubileert dit jaar met de 40e editie op vrijdag 25 september t/m zaterdag 3 oktober en vindt zowel online als waar mogelijk op locatie plaats.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.