compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Corona-films zijn (bijna) klaar

Corona-films zijn (bijna) klaar

Drie speelfilms tijdens de intelligente lockdown

Maar liefst drie films werden tijdens de 'intelligente lockdown' gemaakt: 'Groeten van Gerri', 'Lockdown' en 'Op gepaste afstand'. Die films zijn klaar voor hun 'intelligente' première in een anderhalvemeterveilige omgeving.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Groeten van Gerri

Groeten van Gerri vanaf 25 juni exclusief bij streamingdienst Pathé Thuis

De film geregisseerd door Frank Lammers wist veel publiciteit te generen (Frank Lammers maakt anderhalvemeterfilm). Lammers speelt zelf de hoofdrol van Gerri.

Toen Lammers met producent Millstreet Films nadacht over een scenario dat thuis in quarantaine te draaien was, kwam Lammers - geïnspireerd door zijn dochter, die thuis verveeld een virtuele les volgde - op het idee om het verhaal te vertellen over scheikundeleraar Gerri tijdens de lockdown. Daar Gerri online lesgeeft neemt hij al snel niet meer de moeite om zich helemaal aan te kleden. Als hij na zijn les de camera van zijn laptop vergeet uit te zetten, gaat hij viraal in zijn witte onderbroek.

Still uit Lockdown: Lore Dijkman, Michel Sluysmans

Still uit Lockdown: Lore Dijkman, Michel Sluysmans


De opnames zijn in volle gang. Mensen thuis kunnen nog een rolletje in de film bemachtigen door iets écht geks te doen óf iets heel ingewikkelds uit te leggen in een witte onderbroek en vervolgens de video te delen op social media met de tags @groetenvangerri #gerrichallenge. De film zal vier weken op het platform te zien zijn.Op gepaste afstand

Op gepaste afstand is vanaf 19 mei exclusief bij streamingdienst Pathé Thuis
De film geregisseerd door Jon Karthaus is geen video-call-film zoals de andere twee, maar is daadwerkelijk buiten in Tilburg opgenomen volgens de richtlijnen van de RIVM ("Corona film “Op gepaste afstand” Gratis Pathé Thuis").

Een man (Tibor Lukács) en een vrouw (Noortje Herlaar) komen elkaar tegen tijdens het hondenuitlaten, ze lopen een eind samen op weg en merken dat ze graag nabijheid en toenadering bij elkaar zoeken. Maar in tijden van corona, hoe moet dat?Lockdown

Lockdown is (vanaf 6 mei) te zien bij streamingdienst Picl via Lumière Cinema in Maastricht

De film geregisseerd door Pieter Kuijpers maakte handig gebruik van Toneelgroep Maastricht, de vier hoofdrolspelers hebben zogenaamde video-call-gesprekken met elkaar.

Het verhaal is een soort Droste-effect-vertelling, geïnspireerd op de “found footage” films — zoals The Blair Witch Project (1999) en [Rec] 2007 — het lijkt aslof de kijker per toeval meekijkt naar twee echtparen die worstelen met corona-lockdown en beslissingen moeten nemen over zichzelf en over Toneelgroep Maastricht. Werkelijkheid en fantasie lopen steeds meer door elkaar.

Trailer Lockdown


Lockdown is een komische thriller over het leven in quarantaine met Lore Dijkman, Servé Hermans, Romy Roelofsen en Michel Sluysmans. Het scenario is van Luuk van Bemmelen. De muziek is van Elisabeth De Loore. (De film wordt op 6 juni om 22.35 uitgezonden op NPO 3).

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.