compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bioscopen en filmsets krijgen meer vrijheid

Bioscopen en filmsets krijgen meer vrijheid

Anderhalvemeter beperking blijft gelden

Het ziet er naar uit dat de film- en bioscoopindustrie zakelijk meer ruimte krijgen. Eerder dan verwacht komen extra versoepelingen al vanaf 1 juli. Concreet betekent dit dat filmsets weer 'normaal' open kunnen en bioscopen meer dan 100 gasten mogen ontvangen per zaal.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De mededelingen van de rijksoverheid komen in een tijd dat de bioscoopwereld alarm heeft geslagen over dreigende faillissementen. Het grootste probleem met de maatregelen in verband met Covid-19 was het plafond van 30 en de te verwachten plafond van 100 na 1 juni. Het is voor de meeste bioscopen niet rendabel om 'maar' 100 bezoekers per zaal te hebben.Geen oplossing, maar verlichting

De versoepelingen betekenen niet een oplossing voor de bioscoopwereld, want de 1,5 meter eis maakt het voor kleinere bioscopen simpelweg moeilijk om rendabel te kunnen draaien. Vooral kleinere bioscopen en filmtheaters krijgen het moeilijk spits om zowel de maatregelen in acht te nemen, wat meestal meer personeel betekent, en om een redelijke bezetting te hebben, sommige zalen passen als de 1,5 meter regel in acht wordt genomen maar 12 bezoekers.

Bioscopen en filmsets krijgen meer vrijheid

Bioscopen en filmsets krijgen meer vrijheidMaar de hele bioscoop-branche staat onder druk. De directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en filmtheaters (NVBF) Gulian Nolthenius zei dinsdag nog daarover: ‘In Nederland heeft een bioscoopzaal gemiddeld tussen de 150 en 160 zitplaatsen. Door de 1,5 meter bepaling mogen maximaal 50 bezoekers worden toegelaten tot een zaal’.
De nieuwe maatregelen betekenen dat met in achtneming van de andere voorzorgsmaatregelen, zoals vooraf reserveren en een check vooraf, en een goede ventilatie dat er meer bezoekers in een zaal mogen: dit is vooral goed nieuws voor de grotere ketens als VUE en Pathé die èn grotere zalen hebben èn een goed ventilatiesysteem hebben.Camera, actie!

Sommige filmsets gingen al open, met in achtneming van allerlei voorzorgsmaatregelen, maar het ziet er naar uit dat de meeste filmsets, mits regelmatige checks in acht worden genomen en de locaties steeds worden gereinigd, dat de meeste opnames weer kunnen beginnen.
Er is echter één complicerende factor

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.