compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Iets meer bezoekers per zaal

Iets meer bezoekers per zaal

Minimale versoepeling aangekondigd

Voor de horeca en de bioscopen geldt dat zij 30 gasten mogen ontvangen, dus exclusief personeel. De andere maatregelen blijven gehandhaafd. De scholen gaan weer open, maar dit heeft nog geen effect op toegang tot bioscopen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Bioscopen en andere culturele instellingen mogen vanaf 1 juni 12:00 uur open met maximaal 30 mensen in het publiek. Voor bioscopen betekent dit 30 bezoekers per zaal. Bezoekers moeten vooraf reserveren. Een checkgesprek vooraf om te bepalen of een bezoek risico’s oplevert. Iedereen houdt 1,5 meter afstand tot elkaar.Voorlopig blijft de planning dat per 1 juli 2020 er maximaal 100 bioscoopbezoekers per zaal mogen, mits de 1,5 meter gewaarborgd kan worden.

Chairs lineup in conference venue, @ chayakorn lotongkum (@ chayakorn lotongkum (Photographer) - [None]

Chairs lineup in conference venue, @ chayakorn lotongkum (@ chayakorn lotongkum (Photographer) - [None]Horeca

Voor de restaurants en cafés (ook vanaf 1 juni 12:00 uur) maximaal 30 gasten (dus exclusief personeel). Net als bij de bioscopen moet er vooraf gereserveerd worden,1,5 meter afstand en een checkgesprek vooraf.

Scholen

Het onderwijs gaat ook steeds meer open. Het voortgezet onderwijs gaat op 2 juni open. Scholen nemen maatregelen zodat 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dat betekent in de praktijk dat niet alle leerlingen tegelijk op school kunnen zijn.Op 8 juni gaat het basisonderwijs weer voor 100% open. Tijdens de persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge werd niet duidelijk of een bioscoopzaal vol met kinderen mogelijk is.

Reizen

Het openbaar vervoer is alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen en het dragen van een mondkapje is verplicht. Dit betekent dat voor bioscoopbezoek, lopend of op de fiets komen wordt gestimuleerd.

De algemene boodschap van de Rijksoverheid blijft: 'Versoepelen van maatregelen kan alleen als het coronavirus onder controle blijft".


Links:
  1. Rijksoverheid
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.