compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Zorgen bij Netflix, ondanks recordgroei

Zorgen bij Netflix, ondanks recordgroei

Netflix heeft in de eerste drie maanden van 2020 wereldwijd bijna 16 miljoen nieuwe abonnees binnengehaald, als gevolg van de coronacrisis. Toch zijn er zorgen bij de streamingdienst op lange termijn, omdat de aanvoer van nieuw materiaal in het geding komt na de zomer.

Delen op facebook
Zorgen bij Netflix, ondanks recordgroei

Zorgen bij Netflix, ondanks recordgroei

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In een brief aan aandeelhouders was het niet enkel jubelstemming vanwege de stevige opmars van de videodienst in huishoudens wereldwijd door het verplicht thuisblijven in verband met de coronacrisis. De verwachting is dat de groei voor de rest van het jaar minder spectaculair zal zijn, omdat versoepeling van de maatregelen minder mensen thuis zullen houden.

Behalve Korea en IJsland is het maken van nieuwe series en films wereldwijd gestopt, de dienst probeert de makers te ondersteunen door speciale fondsen op te zetten voor de werknemers in de tv- en filmindustrie — denk vooral aan elektriciens, kappers, visagisten, timmerlieden en chauffeurs die vaak per uur worden betaald en nu verplicht thuis zitten. De streamingdienst doneert ook een 1 miljoen euro aan het Nederlandse Filmfonds.

Nieuw materiaal

Voorlopig maakt Netflix zich geen zorgen voor wat betreft aanvoer van nieuw materiaal omdat er enorm veel in de pijplijn zit, die klaar staat voor lancering of zich in de post-productiefase bevindt. De geplande titels voor komende maanden — zoals Enola Holmes met in de hoofdrol Millie Bobby Brown, Helena Bonham Carter, Henry Cavill en Sam Claflin — komen gewoon op tijd uit.
De lengte van de productie-pauze zal op den duur wel gevolgen hebben, maar tot begin 2021 lijkt de streamingdienst het te kunnen uitzingen.

Successen in 2020

De Engelstalige series als Ozark, "Tiger King: Murder, Mayhem and Madness" deden het wereldwijd zeer goed. Ook de film Spenser Confidential was een succes met 85 miljoen kijkers. Ook verwacht de dienst op zijn minst 65 miljoen kijkers voor seizoen vier van de Spaanse hit-serie La Casa de Papel (Money Heist).

Deze week komt uit Extraction, een grootschalige actiefilm met Chris Hemsworth. De film is geregisseerd door Sam Hargrave, eerder bekend als de stuntcoördinator en choreograaf van films als Avengers: Endgame, Avengers: Infinity War, Deadpool 2, en Captain America: Civil War.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.