compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Warner-bazen: films komen gewoon uit in bios

Warner-bazen: films komen gewoon uit in bios

Maandag lancering HBO Max

Titels als TENET en WONDER WOMAN 1984 komen gewoon uit halverwege de zomer in de bioscoop aldus een haastig opgestelde reactie van studiobaas Ann Sarnoff en WarnerMedia baas John Stankey. Eerdere uitspraken en de lancering van HBO Max leken verwarring te scheppen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Eerder had AT&T COO en WarnerMedia baas John Stankey geuit dat WarnerMedia "het theatrale model heroverweegt" vanwege de aanhoudende corona-pandemie. In een latere verklaring van studiobaas Ann Sarnoff wordt specifiek gezegd dat Tenet in bioscopen deze zomer uitkomt wanneer deze weer open gaan. Titels als Tenet en Wonder Woman 1984 zijn precies het soort films die mensen de weg terug naar de bioscoop laat vinden. Stankey benadrukte dat voor Warner bioscoop-eerst het devies blijft.

Elizabeth Debicki en John David Washington in TENET © 2020 Warner Bros.

Elizabeth Debicki en John David Washington in TENET © 2020 Warner Bros.Er zijn twee redenen voor het gerezen misverstand: het bedrijf heeft heel veel filmtitels zoals “Wonder Woman 1984”, “The Sopranos” prequel film, “The Flash”, “Shazam 2” en “The Batman” van nieuwe release data voorzien. Ten tweede lijkt de lancering van HBO Max op maandag 27 mei door Warner Bros. iets te toevallig. Het datum, dat al lang van te voren gekozen was, lijkt het perfecte moment voor de lancering van een nieuwe streaming-dienst te midden van de quarantine-maatregelen. Iedereen heeft al wat geproefd van de andere streamingdiensten en HBO Max lijkt ineens een frisse wind te zijn — met titels als Friends, The Big Bang Theory en heel veel eigen titels.TENET

Overigens staat de film Tenet van Christopher Nolan — een soort next-level James Bond met John David Washington gefilmd door de Nederlandse super-cameraman Hoyte van Hoytema en uitgebracht in 70 mm, 35 mm en IMAX wat alleen in de bioscoop te beleven is — gepland voor een Nederlandse release op 16-7-2020.


Links:
  1. ScreenRant: Wonder Woman 2 & Tenet Are NOT Going To Streaming Confirms Warner Bros
  2. The Hollywood Reporter: Warner Bros. Brass Reaffirm Commitment to Theatrical Movies
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.