compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > J'accuse van Roman Polanksi, mag dat?

J'accuse van Roman Polanksi, mag dat?

De Balie Live met Jessica Durlacher over J’accuse

De Balie-programmamaker Parwin Mirrahimy interviewt in deze aflevering van De Balie Live schrijver Jessica Durlacher over de nieuwste film van Roman Polanksi. De veelbesproken en met reuring omgegeven film J'accuse komt 16 april in Nederland uit via Picl.

Delen op facebook
Roman Polanski op de set van J'Accuse © 2019

Roman Polanski op de set van J'Accuse © 2019

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Regisseur Roman Polanksi werd meerdere keren beschuldigd van verkrachting. Zijn nieuwste film werd maar liefst 12 keer genomineerd voor een César, de Franse Oscar, wat veel vrouwenrechten-organisaties in het verkeerde keelgat schoot.

Polanski mijdt het publieke debat over de aantijgingen aan zijn adres, maar lijkt zichzelf te willen vrijpleiten met J'accuse (2019), over de schandalige antisemitische Dreyfus-zaak die de wereld begin vorige eeuw in zijn greep hield. Hoe moeten we het nieuwe werk van de controversiële regisseur bekijken?

Schrijfster Jessica Durlacher is gefascineerd door de filmmaker en het onderwerp van de film en het debat. Zij gaat graag het gesprek aan over de film. Zij zegt daarover: “Het uitgeven van boeken, het uitbrengen van films – hoe kijken we naar de integriteit van kunst in deze tijd? #Metoo rekent af met een misbruikende seksuele moraal, maar wil dat zeggen dat de kunstwerken van hen die we verdenken van misbruik niet langer als autonome artefacten kunnen worden bekeken en genoten? Hoe zit dit? Ik vind het een fascinerend onderwerp.”

De Balie zendt het gesprek op dinsdag 14 april vanaf 19:00 uur en op donderdag 16 april om 17:00 uur op www.debalie.nl. De film J’accuse en het De Balie Live gesprek zijn vanaf 16 april gebundeld te bekijken op Picl.

Filmmaker Eddy Terstall zou ook deelnemen aan het gesprek maar is door de coronacrisis helaas verhinderd. Hij schreef daarom een column.


Links:
  1. De Balie Live!
  2. Column Eddy Terstall
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.